Brantjes Data-Vernietiging | Haarlem | Telefoon 023 - 532 1960 | sales@recycling.nl

WEEELABEX voor behoud van waardevolle grondstoffen

Gecertificeerd vernietigen en recyclen van e-waste

Verwerkers van elektrische en elektronische apparatuur dienen vanaf 1 juli 2015 gecertificeerd te zijn op basis van WEEELABEX/CENELEC. Niet gecertificeerde bedrijven mogen enkel apparaten inkopen, opslaan en doorverkopen aan WEEE-gecertificeerde bedrijven. Bewerken van de apparaten is dan niet toegestaan. Het WEEELABEX/CENELEC certificaat is bedoeld ter behoud en terugwinning van waardevolle grondstoffen.

weeelabex-logo-640-width

Vernietiging van hardware

Brantjes Data-Vernietiging is onder andere gespecialiseerd in de vernietiging van afgedankte hardware. Waaronder oude computers, laptops, printers en telefoons. Door middel van een shredder vernietigen wij (vertrouwelijke) hardware van diverse bedrijven in Nederland. Wij dragen er dan ook zorg voor dat wij het WEEELABEX/CENELEC certificaat zo snel mogelijk verkrijgen.

Belang van vertrouwelijke vernietiging

E-waste bestaat voor een deel uit vertrouwelijke apparatuur. Denk aan computers, laptops en kopieermachines. Deze apparatuur bevat een datadrager, zoals een harde schijf, die vertrouwelijke informatie kan bevatten. Wij adviseren dan ook om uw afgedankte hardware aan te bieden bij een gecertificeerd datavernietigingsbedrijf. Hierdoor voorkomt u het risico dat bedrijfsgevoelige informatie op straat komt. Tevens is het wettelijk verplicht om persoonsgegevens op een vertrouwelijke manier te (laten) vernietigen.

Bij een standaard recyclingbedrijf voor IT-apparatuur wordt het door u aangeboden materiaal niet vernietigd. En zal dan ook niet vertrouwelijk behandeld worden.

Lees meer over hardware vernietiging

Bronnen

Tags: , , , , ,

 


U kunt geen reactie plaatsen.