Brantjes Data-Vernietiging | Haarlem | Telefoon 023 - 532 1960 | sales@recycling.nl

Van KLM damesuniform tot luxe handtas

11.000 stewardessen uniformen

bedrijfskleding klm

Wij vernietigen en recyclen allerlei soorten bedrijfskleding en uniformen. Bedrijven laten wegens veiligheidsrisico’s oude uniformen het liefst vernietigen dan deze als tweedehands aan te bieden. In 2010 hebben wij voor KLM 11.000 damesuniformen vernietigd. De oude Nina Ricci uniformen van de KLM stewardessen maakten plaats voor uniformen van Mart Visser. In totaal hebben wij 90.000 kilo aan textiel vernietigd en laten recyclen tot vilt.

textiel klm

Maar het restmateriaal van de vernietigde uniformen gaat niet verloren. De textielvezels dienen als grondstof voor nieuwe producten. Zo wordt het vernietigde textiel bijvoorbeeld gebruikt als vulling voor bokszakken. Dit heet upcycling.

De destijds 25 jarige modeontwerper Omar Munie maakte van het restmateriaal van de KLM uniformen nieuwe luxe bagagelabels en handtassen met lakleren details. “Of ik iets met de stof kon?”, lacht Omar Munie. De limited edition handtas van gerecyclede KLM bedrijfskleding, geproduceerd door Omar Munie, kost €499,-. Deze is vanaf 1 december 2012 te koop in de webshop van KLM.

bedrijfskleding inzamelen

bedrijfskleding vernietigen

Omar Munie is onder andere door deze duurzame tassen benoemd tot ambassadeur duurzaam design voor KLM. Voor meer informatie over Omar en zijn unieke tassen en accessoires kunt u terecht op zijn website, www.omarmunie.com.

omar munie handtas kopen

Uw bedrijfskleding gecertificeerd vernietigen bij Brantjes

Wilt u uw uniformen laten vernietigen door ons? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Neem geen onnodig risico en laat uw oude bedrijfskleding vernietigen.

Tags: , , ,

 


U kunt geen reactie plaatsen.