Klanten beoordelen ons met een
Brantjes Data-Vernietiging B.V. Rijnlanderweg 1427 2153 KE Nieuw-Vennep 023 - 532 1960
brantjes-data-vernietiging-geschiedenis
Sinds 1988

Brantjes Data-Vernietiging geschiedenis

Brantjes maakt uw informatie onleesbaar

Op deze pagina leest u hoe het familiebedrijf Brantjes is ontstaan en uitgegroeid tot hoe het nu is. Een bedrijf dat de gecertificeerde vernietiging van product en archief verzorgt voor zowel bedrijven als particulieren maar van origine een papierinzameling bedrijf was.

Historie van Brandaris

Brantjes Data-Vernietiging is in 1988 opgericht in Haarlem. Wim Brantjes verzorgde met zijn bedrijf Brandaris de inzameling van oud papier en merkte de behoefte voor de vernietiging van confidentieel oud papier op van politie, banken en gemeenten. Hij gaf de opdracht om hier een speciale machine voor te ontwikkelen.

‘De eerste vernietiger klonk als een laag overvliegende Boeing 747’

leest-u-wel-eens-een-snipper

Na de nodige aanpassingen werd de (inmiddels stillere) papiervernietiger in 1985 geïnstalleerd in de loods van Brantjes in Haarlem. De machine kon per uur zes ton papier vernietigen. De snippers, van het formaat postzegel, werden met 100-tons pers tot balen van 800 kg geperst en als hoogwaardige grondstof aangeboden aan internationale papierfabrieken.

‘Holle Bolle Gijs, zo werd de machine genoemd’

bollegraaf-papiervernietiger-brantjes

Geleidelijk aan kwamen de opdrachten tot het vernietigen van andere producten zoals zonnebrillen en creditcards. Door deze toenemende vraag werd productvernietiging naast archiefvernietiging een feit. Inmiddels is materiaal vernietiging niet meer weg te denken uit de behoefte van bedrijven en particulieren.

In 2003 worden alle activiteiten van Brantjes overgenomen door Nijssen Recycling, ons familiebedrijf dat sinds 1964 bestaat en gespecialiseerd is in de verwerking en het hergebruik van papier en karton. We investeerden direct in nieuwe apparatuur om de datadragers van de toekomst, waaronder computers en harddisks, te kunnen vernietigen.

‘Veilig met uw vertrouwelijk materiaal omgaan is belangrijker dan ooit’

brantjes-papier-inzamelwagen

Inmiddels in Brantjes Data-Vernietiging te vinden aan Rijnlanderweg 1427 in Nieuw-Vennep samen met Nijssen recycling en Nijssen Fourages. De dienstverlening van Brantjes is weliswaar uitgebreid maar ons doel is nog hetzelfde; Uw materiaal 100% vertrouwd vernietigen. Dit doen wij voor al uw materiaal, zoals kleding, hardware, datadragers en archief.

Door de jaren heen zijn wij meegegroeid met de vraag naar gedetailleerdere en meer gespecialiseerde vernietiging. We voeren onze dienstverlening altijd volgens certificeringen en strenge vernietigingsnormeringen uit in onze grote dataloods met onder ander gekwalificeerde shredders.

‘Papiersnippers worden hoogwaardig gerecycled binnen de tissue industrie’

brantjes-data-vernietiging-vernietigd-in-vertrouwen

Mede omdat Brantjes nu nauw verbonden is aan het recyclingbedrijf Nijssen is duurzaamheid echt een van onze bouwstenen. Door de overlapping van onze bedrijfstakken en ons brede netwerk aan recyclingpartners staat veilige vernietiging niet altijd gelijk aan het verlies van grondstoffen. Klanten van Brantjes kunnen zich van deze insteek verzekeren en wij hopen ons hier alleen nog maar meer voor in te zetten in de toekomst.

Vertrouwd vernietigen bij Brantjes Data-Vernietiging.

— Sinds 1988

Nijssen-Recycling-Brantjes-Data-Vernietiging-Papierrecycling
Historie & Heden

‘Het DNA binnen ons familiebedrijf is verweven met circulariteit van grondstoffen en een “Learn-By-Doing” mentaliteit.’

Brantjes Data-Vernietiging werkt nauw samen met zusterbedrijf Nijssen Recycling. Dit betekent 100% vertrouwd vernietigen en circulaire verwerking van het geshredde materiaal.

Wij komen graag met u in contact

locatie

Adresgegevens

Rijnlanderweg 1427
2153 KE Nieuw-Vennep

aanlevertijden

Openingstijden

Werkdagen van 07.00 tot 16.00 uur
In het weekend zijn wij gesloten

contactgegevens

Contact

(023) – 532 1960
brantjes@recycling.nl