Brantjes Data-Vernietiging | Haarlem | Telefoon 023 - 532 1960 | sales@recycling.nl

Britse inlichtingendienst kiest voor fysieke harddisk vernietiging

The Guardian vernietigt eigenhandig harde schijven

De Britse krant “The Guardian” heeft harde schijven met data over Edward Snowden onder het toezicht van de Britse geheime dienst moeten vernietigen. De wijze van vernietiging was op basis van fysieke vernietiging met mankracht en hamer.

harddisk

Fysieke vernietiging alleen betrouwbaar met shredder

Bij Brantjes Data-Vernietiging weten we dat fysieke vernietiging van harde schijven de betrouwbaarste methode is om bits en bytes onherstelbaar te wissen. Echter moet dit wel op een professionele wijze uitgevoerd worden. Het stukslaan van een harddisk met behulp van een hamer geeft niet de garantie dat alle confidentiële data wordt vernietigd. Voor 100% zekerheid is de inzet van een shredder noodzakelijk.

Gecertificeerd vernietigen

Een shredder kan zo ingesteld worden dat harde schijven tot minuscule stukjes worden vermalen. De daadwerkelijke schijven met vertrouwelijke data worden op deze wijze definitief vernietigd. Brantjes Data-Vernietiging hanteert de richtlijnen van haar EA DMS-certificering. EA DMS kent vijf vernietigingsgradaties die berusten op de mate van vertrouwelijkheid van de data die zich op de schijven bevinden.

Confidentiële data in de cloud

Steeds meer digitale data worden opgeslagen in de cloud. “In de cloud” houdt in dat data online opgeslagen staan op externe servers van de betreffende online dienstverleners. Het is de taak van bedrijven om te monitoren waar data opgeslagen worden. Het advies van Brantjes Data-Vernietiging is om een duidelijk beleid op te stellen voor de opslag van digitale data. Zo voorkomt u het risico dat uw vertrouwelijke bedrijfsdata buiten uw beveiliging terecht komt.

Lees meer over harddisk vernietiging en hardware vernietiging.

Tags: , , ,

 


U kunt geen reactie plaatsen.