Brantjes Data-Vernietiging | Haarlem | Telefoon 023 - 532 1960 | sales@recycling.nl

Apotheek zet medische gegevens op straat

100 medische dossiers bij restafval

Website NU.nl heeft medische gegevens van ruim honderd mensen in handen gehad. De medische dossiers waren in vuilniszakken aan de straat gezet door een Rotterdamse apotheek. De informatie uit de vuilniszakken is te herleiden tot de persoon nauwkeurig. Zo zijn er persoonsgegevens en receptuur te bekijken.

medische dossiers

NU.nl heeft de vuilniszakken teruggegeven aan de apotheek. Justine Poldervaart, verantwoordelijke, heeft aangegeven dat de informatie uit de vuilniszakken inderdaad behoren tot haar apotheek. en stelt dat het niet had mogen gebeuren. Volgens Poldervaart gaat de apotheek zorgvuldig om met vertrouwelijke gegevens en worden deze opgehaald door een bedrijf. Het is dan ook niet bekend hoe de medische gegevens bij het restafval zijn gekomen.
 

Problemen voorkomen

Om problemen voor uw organisatie te voorkomen is het verstandig om te inventariseren hoe u omgaat met vertrouwelijk papier. Wij raden aan om vertrouwelijk papier na het verstrijken van eventuele bewaartermijnen in ieder geval te vernietigen door middel van een papiervernietiger. Gebruik hiervoor een papierversnipperaar die vernietigt volgens de DIN 3-norm.

Om u alle zorgen uit handen te nemen adviseren wij om gebruik te maken van papiervernietiging als dienstverlening. Wij bieden papiervernietiging aan voor bedrijven en instellingen. Op uw locatie plaatsen wij beveiligde inzamelingsmiddelen. Zodat uw vertrouwelijke papier veilig opgeslagen zit in de container. Op frequente basis ledigen wij de containers. Uw vertrouwelijke papier wordt vervolgens vernietigd op onze vernietigingslocatie in Haarlem. Wij vernietigen uw vertrouwelijke documenten volgens de richtlijnen van onze CA+ certificering.
 

Meer weten over papiervernietiging

Wilt u meer informatie? Bel ons vrijblijvend op 023 – 532 1960 of bekijk onze pagina over papiervernietiging.

Tags: ,

 


1 reactie

  1. internetapotheek schreef:

    Iets waar apotheken erg zorgvuldig mee moeten zijn idd