Brantjes Data-Vernietiging | Haarlem | Telefoon 023 - 532 1960 | sales@recycling.nl

Wat doen met oude Windows XP computer?

Ons advies is vernietigen en vervolgens recyclen

Op moment van schrijven, 8 april 2014, stopt de ondersteuning van het populaire besturingssysteem Windows XP. Dit betekent dat Microsoft deze versie van Windows niet meer voorziet van beveiligingsupdates. Windows XP zal dus met de seconde onveiliger worden en dus een gewillig doelwit van hackers. Nu al heeft Windows XP een zes keer hoger infectieniveau dan Windows 7 en Windows 8.

windows-xp-doos

“Stoppen met het gebruik Windows XP”

Het systeem werd in 2001 geïntroduceerd en heeft in Nederland naar schatting nog zo’n een miljoen gebruikers. Ook door bedrijven wordt het besturingssysteem nog veelvuldig gebruikt. De oorzaak hiervan is dat vervanging van computers kostbaar is en dat veel software speciaal ontwikkelt is voor Windows XP. Het Nationaal Cyber Security Centrum of NCSC (van Ministerie van Veiligheid en Justitie) adviseert toch om per direct te stoppen met het gebruik van Windows XP.

Microsoft, de ontwikkelaar van het besturingssysteem, raadt aan om een Windows XP-computer na 8 april niet meer met het internet te verbinden.

Oude computers met Windows XP vernietigen en recyclen

Ons advies is om uw computers die op XP draaien te vervangen voor nieuwe computers met een recent besturingssysteem. Zoals Windows 7 of Windows 8. De oude computers bevatten over het algemeen vertrouwelijke informatie op de harde schijf. Het is daarom verstandig om deze machines gecertificeerd te laten vernietigen. Brantjes Data-Vernietiging kan voor u deze zorg uit handen nemen. Op basis van onze certificeringen vernietigen wij uw oude computers waarna het restmateriaal hoogwaardig wordt gerecycled.

windows-xp-bureaublad

Hoe weet u of uw computer draait op Windows XP?

Windows XP is veelal te herkennen aan de blauwe menubalk met de groene startknop. Voor de zekerheid kunt u met uw rechter muisknop klikken op “deze computer” en vervolgens kiezen voor “eigenschappen”. Het pictogram “deze computer” bevindt zich in het startmenu of op het bureaublad. In het nieuw geopende venster kunt u lezen welke versie van Windows op uw computer draait.

windows-xp-systeem-eigenschappen

Factsheet

 

Tags: , , , , ,

 


U kunt geen reactie plaatsen.