Brantjes Data-Vernietiging | Nieuw-Vennep | Telefoon 023 - 532 1960 | sales@recycling.nl

Medisch dossier vernietigen

Vernietiging van vertrouwelijke patiëntdossiers

Patiëntengegevens van zorginstellingen worden opgeslagen in een medisch dossier of zorgdossier. Na 15 jaar bewaarplicht mogen deze patiëntendossiers vernietigd worden. Brantjes Data-Vernietiging kan de patiëntendossiers uit uw medisch archief snel en deskundig vernietigen voor uw zorginstelling. 100% vertrouwd en 100% gecertificeerd.

  • CA+ gecertificeerde vernietiging van papier
  • De dossiers worden versnipperd volgens DIN 66399
  • Diverse beveiligde papiercontainers beschikbaar met slot

Bel 023 - 532 1960 voor direct advies


Waarom medische gegevens vernietigen?

Er zijn een aantal redenen waarom medische gegevens van uw cliënten vernietigd kunnen of moeten worden:

Na verlopen bewaarplicht

Volgens de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) moeten medische gegevens minimaal vijftien jaar worden bewaard. Na deze tijd mag de informatie worden vernietigd.

Verzoek van patiënt om dossier te vernietigen

Het kan voorkomen dat patiënten (of familieleden) een verzoek indienen om een gedeelte of het gehele medische dossier te vernietigen. U dient dan als zorginstelling binnen drie maanden aan het verzoek te voldoen. Er zijn uitzonderingen op deze regel, bijvoorbeeld als de behandelaar de gegevens nog nodig acht voor verdere behandeling.

Digitaliseren van medische dossiers

Steeds meer zorginstellingen maken gebruik van het elektronisch patiëntendossier (EPD) of zorginfrastructuur. Na digitalisering van patiënten dossiers hoeft u geen papieren versies te bewaren naast de elektronische versie. De papieren dossiers van cliënten kunt u dus laten vernietigen. Brantjes Data-Vernietiging kan de dossiervernietiging voor u uitvoeren. Inclusief certificaat van papiervernietiging.

Hoe werkt het: Inzameling, transport en papiervernietiging

Voor de inzameling van medische dossiers en ander vertrouwelijk papier ontvangt u een beveiligde container. Het formaat en het aantal papiercontainers wordt afgestemd op de hoeveelheid te vernietigen papier. Alle containers zijn beveiligd en zijn dus afgesloten met slot. De inhoud van de papiercontainer wordt definitief vernietigd. U kunt eenmalig gebruik maken van containers, dit is kosteloos. En u kunt een vaste container plaatsing aanvragen. 

Beveiligde papiercontainers voor inzameling medische dossiers

De container wordt geleegd wanneer u dat wil. Bij een eenmalige inzameling van dossiers kunt u een aantal dagen gebruik maken van de container, of we nemen de papiercontainer direct mee wanneer deze gevuld is. Bij een vaste plaatsing kunnen we de papiercontainers legen op vaste dagen en op afroepbasis.

De medische dossiers worden vervoerd in een beveiligde vernietigingsauto die voldoet aan de richtlijnen certificeringsregeling CA+. De vrachtauto rijdt naar de vernietigingslocatie in Haarlem.

Op onze locatie in Haarlem worden uw aangeboden vertrouwelijke papieren gelost en gereedgemaakt voor vernietiging. Wij verwijderen archiefdozen, ordners en andere verontreinigingen. De zorgdossiers worden vervolgens CA+ gecertificeerd vernietigd. Het restmateriaal bestaat uit zeer kleine papiersnippers op postzegelformaat. De snippers worden direct geperst tot papierbalen. De balen worden vervolgens aangeboden voor hoogwaardige papierrecycling.

Alle vertrouwelijke medische gegevens worden volgens de richtlijnen van CA+ ingezameld, vervoerd en vernietigd. De vernietiging van de dossiers voldoet aan de normering van DIN Norm 66399

Pati√ęntendossiers vernietigen

Voor wie vernietigt Brantjes medische dossiers?

Brantjes kan voor elke zorginstelling in Nederland de medische dossiers met patiëntgegevens vernietigen. Bijvoorbeeld dossiers afkomstig van ziekenhuizen, huisartsen, psychiatrie, tandartsen, jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg (GGZ), GGD, KNMG, AMK en WGBO. Naast medische papieren kunt u ook röntgenfoto’s laten vernietigen. Daarnaast vernietigen wij ook datadragers zoals tapes, films, harddisks en CD / DVD.

Certificaat van vernietiging

Vernietigingscertificaat

Als bewijs van de vernietiging van de patiëntendossiers overhandigen wij u het officiële vernietigingscertificaat. Op dit certificaat staat de zorginstelling vermeld en wat u heeft aangeboden om te laten vernietigen.

U beschikt dus over een officieel bewijs van CA+ gecertificeerde papiervernietiging.

 


Direct advies over vernietiging medische dossiers?

Bel vrijblijvend: 023 - 532 1960

Vrijblijvende offerte aanvragen
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op

certificeringsbalk archiefvernietiging

Rolcontainer 240 liter gesloten

Rolcontainer - 240 liter

Rolcontainer 770 liter gesloten

Rolcontainer - 770 liter

Regel- en wetgeving


Europese richtlijn 95/46/EG

Als bedrijf of instelling kunt u niet zomaar uw archiefpapier weggooien in de papierbak. De Europese richtlijn 95/46/EG verplicht dat het archief zorgvuldig wordt beheerd en vernietigd. Deze richtlijn is ingevoerd ter bescherming van persoonsgegevens, zoals personeelsgegevens en klantgegevens.

Bron: EUR-Lex


Wet bescherming persoonsgegevens

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is het Nederlandse onafhankelijke orgaan voor de bescherming van persoonsgegevens. Dit onafhankelijke Nederlandse orgaan heeft regels opgesteld hoe organisaties dienen om te gaan met vertrouwelijke informatie.

Bron: Wet bescherming persoonsgegevens

 

Wist u dat?

Harddisks

komen niet
alleen voor
in computers

Harde schijven in apparaten

Harddisks komen ook voor in printers en kopieermachines. Deze apparaten slaan elke printopdracht, elke scan, elke fax en elke kopie op. Laat daarom uw oude apparatuur altijd vernietigen.

Snippers

worden gerecycled tot tissues

Vernietigen en recyclen

Het aangeboden papier dat wij vernietigen bestaat uit kleine papiersnippers. Deze snippers worden gerecycled waarna de tissue industrie hier tissues en toiletpapier van vervaardigt.

Nietjes

mogen gewoon blijven zitten

Wij maken uw papier schoon

U hoeft uw archiefpapier of zakelijke documenten niet schoon aan te leveren. U kunt mapjes, nietjes, paperclips, ordners en dergelijke gewoon laten zitten.

Brantjes

verzorgt uw archief- opruiming

Uw archiefopruiming van a tot z

Wilt u uw archief laten vernietigen maar heeft u hier de tijd of mankracht niet voor? Wij kunnen de gehele archiefopruiming en archiefvernietiging voor uw bedrijf verzorgen.