Klanten beoordelen ons met een
Brantjes Data-Vernietiging B.V. Rijnlanderweg 1427 2153 KE Nieuw-Vennep 023 - 532 1960

Oude laptop veilig weggooien of inleveren?

Heeft u een oude of kapotte laptop waar u vanaf wilt? Wat kun je er dan het beste mee doen? Als datavernietigingsbedrijf adviseren wij om uw laptop of Apple MacBook veilig in te leveren om de apparatuur op een deugdelijke wijze te laten vernietigen en recyclen. Lees meer over datavernietiging en alle andere mogelijkheden.

Advies: Kies voor zekerheid en laat uw oude of kapotte laptop gecertificeerd vernietigen. Lever uw oude laptop in bij Brantjes voor 100% datavernietiging van uw vertrouwelijke data.

Oude-laptop-veilig-weggooien-of-inleveren-header
Oude-laptop-veilig-weggooien-of-inleveren-header

Uw oude laptop of MacBook staat vol vertrouwelijke data

Weet u nog toen u uw laptop voor het eerst uit de verpakking haalde en opstartte? Het was de snelste, mooiste en beste laptop die u ooit heeft gehad. Maar na verloop van tijd wordt de laptop trager, de harde schijf raakt voller met data en er ontstaan mankementjes.

Na een aantal jaar gebruik is uw ooit zo snelle en prachtige laptop veranderd in een langzaam en ouderwets apparaat die u niet meer met plezier gebruikt. Mogelijk is de laptop defect geraakt, werkt het toetsenbord niet meer of is het scherm beschadigd.

In ieder geval is het tijd voor een nieuwe laptop. Maar wat doet u met uw oude of defecte apparaat? Weggeven aan een vriend of familielid? Misschien kunt u uw laptop nog wel inleveren voor geld of verkopen op Marktplaats? Of kunt u de computer inleveren bij een winkel of wegbrengen bij de milieustraat?

Is dat wel de meest betrouwbare manier om uw laptop of MacBook weg te gooien? Denk om uw data, het is veiliger om uw pc inclusief harde schijf te laten vernietigen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw vertrouwelijke data volledig wordt vernietigd en dat uw laptop hoogwaardig wordt gerecycled.

Voorkom misbruik van uw data

  • Permanente vernietiging van uw gegevens
  • Voor particulieren en bedrijven
  • Ontvang een CA+ vernietigingscertificaat
  • Hoogwaardige recycling van de geshredde gegevensdragers

harde-schijf-uit-laptop-demonteren

Laptop vernietigen Bekijk onze tarieven →
Gecertificeerde vernietiging & advies.

Hoe kunt u veilig uw oude laptop weggooien?

De meest veilige optie is om uw oude laptop in te leveren bij een gecertificeerd datavernietigingsbedrijf die de data van uw draagbare pc gecertificeerd kan vernietigen en de e-waste verder recycled. Dit wordt datavernietiging of dataverwijdering genoemd.

laptops-vernietigen-in-shredder

In Nederland zijn er tal van datavernietigingsbedrijven die voor particulieren en bedrijven de dienst aanbieden om oude laptops, computers en andere vertrouwelijke hardware te vernietigen. In de meeste gevallen wordt de harde schijf of SSD uit het apparaat gedemonteerd en vernietigd in een industriële shredder.

De laptop en de geshredde datadrager worden vervolgens door recyclingspecialisten verwerkt zodat grondstoffen behouden blijven. Dit maakt het vernietigen van hardware een veilige en duurzame methode om van uw oude laptop of harde schijf af te komen.

Kies voor een gecertificeerd bedrijf

Voor 100% zekerheid adviseren wij u om te kiezen voor een CA+ gecertificeerd vernietigingsbedrijf. Het keurmerk CA+ staat garant voor betrouwbare dienstverlening, omdat het vernietigingsproces bij gecertificeerde datavernietigingsbedrijven jaarlijks onafhankelijk geaudit worden.

Brantjes Data-Vernietiging is een CA+ gecertificeerd bedrijf en wij helpen u graag bij het vernietigen van uw laptop of Macbook. U kunt uw hardware laten ophalen door onze specialisten, of u kunt uw apparaat op eigenlijk gelegenheid aanleveren op onze locatie in Nieuw-Vennep (nabij luchthaven Schiphol).

Laptop leegmaken en verkopen; een goed idee?

Het is aantrekkelijk om een oude laptop te verkopen. Want een werkende laptop heeft natuurlijk een waarde. Maar het nadeel is dat u het risico loopt dat uw data mogelijk inzichtelijk wordt voor iemand anders.

U kunt uw laptop leegmaken of opschonen door de data van de datadrager te wissen. Helaas is het niet eenvoudig om data permanent te verwijderen van de internet harde schijf of SSD. Het weggooien van computerbestanden in de prullenbak, een reset naar de fabrieksinstellingen of een ‘format c:/’ zijn geen deugdelijke methoden die u de zekerheid bieden dat al uw data definitief verwijderd zijn.

Specialisten geven aan dat het onmogelijk is om alle data van een harde schijf te verwijderen. Dat komt omdat de schijf van een harddisk slechte sectoren kan bevatten. En deze sectoren kunnen niet met software benaderd worden om de data op deze sectoren te verwijderen.

Het doorverkopen van een gebruikte laptop zal dus altijd risico’s op dataverlies met zich meebrengen. Het is vanuit eigen veiligheid en vanwege de privacywet niet aan te raden om uw gebruikte laptop op deze manier van de hand te doen. Wat u wel kunt doen is de harde schijf of SSD demonteren uit de laptop en zo de laptop exclusief harddisk verkopen.

Laptop inruilen voor geld bij de winkel; een goed idee?

Bij verschillende winkels kun je jouw oude laptop of andere hardware inleveren voor een vergoeding, dit wordt een ’trade-in service’ genoemd. Enige voorwaarden is dat het apparaat nog wel moet werken, zodat deze weer doorverkocht kan worden.

Ook aan deze oplossing kleeft het risico dat anderen mogelijk inzicht kunnen krijgen in uw data. We hebben onderzoek gedaan naar een de trade-in service van een aantal bekende winkels.

Coolblue Trade-In Service

Deze service is alleen geschikt voor zakelijke klanten van Coolblue en heeft als voorwaarden dat je minimaal vijf zakelijke IT-appraten dient in te leveren. Een garantie is wel dat ze de data van uw apparaat zullen wissen, waarbij u een ‘Data Erasure Report’ ontvangt, dit rapport voldoet aan de AVG-wetgeving en bewijst dat alle data van het apparaat is gewist.

Apple Trade In

Bij Apple kunt u via het trade-in programma uw oude Apple device inruilen voor een korting op uw volgende aankoop bij Apple. Dit kan dus een Macbook zijn, maar natuurlijk ook een iPhone of iPad. Het inruilprogramma is alleen voor Apple apparaten. U bent zelf verantwoordelijk voor het wissen van uw Mac, hiervoor geeft Apple de volgende instructies.

MediaMarkt elektrische apparaten inleveren

MediaMarkt heeft als service dat oude of defecte apparaten ingeleverd kunnen worden in de winkel. Maar u kunt uw apparaat ook inleveren bij de postbezorger als u bij MediaMarkt een nieuw product heeft besteld dat thuis wordt bezorgd. MediaMarkt zorgt voor een milieuvriendelijke afvoer van uw oude product. Er wordt verder niet gesproken over dataverwijdering.

Rebuy gebruikte elektronica verkopen

Bij Rebuy kunt u gebruikte elektronica voor een voordelige prijs kopen. Maar het is ook een plek om eigen oude hardware (die nog werkzaam is) te verkopen aan Rebuy, waarna het product te koop wordt aangeboden in de webshop. Rebuy zorgt voor de verkoop van uw oude laptop, maar u bent verantwoordelijk voor het wissen en verwijderen van uw data. Op de website schrijft Rebuy “Voordat het proces begint, vragen we je alle privé-bestanden van het device te verwijderen … door deze eenvoudig naar de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Laptop weggooien bij de milieustraat; een goed idee?

Bij de milieustraat kunt u gratis uw oude laptop inleveren en afvoeren. De gemeente zal zorg dragen voor hoogwaardige verwerking van uw oude hardware. U bent er in dit geval ook voor verantwoordelijk dat uw data op de harde schijf gewist is. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de harde schijf te demonteren uit de laptop voordat u deze inlevert bij de milieustraat.

Ook deze oplossing is dus geheel op eigen risico. Wanneer u uw harde schijf of SSD niet uit de laptop verwijdert loopt u het risico dat iemand anders uw laptop meeneemt uit de container van de milieustraat.

Waar laptop inleveren voor vernietiging?

De snelste en veiligste manier om van uw oude laptop af te komen is door deze te laten vernietigen door een gecertificeerd bedrijf. Deze bedrijven zijn specialist in datavernietiging en hoogwaardige recycling van e-waste. U ontvangt daarnaast bij de meeste datavernietigers een vernietigingscertificaat waarmee u kunt aantonen dat u uw data op een deugdelijke manier heeft verwijderd door fysieke vernietiging.

harde-schijven-uit-laptop

Wij helpen u graag bij de vernietiging van uw oude laptop. Met onze dienst hardware vernietiging staan we klaar voor zowel bedrijven, instellingen en particulieren. We vernietigen elke hoeveelheid hardware, onze specialisten staan u graag te woord.

Bronvermelding

Voor dit artikel hebben we gebruik gemaakt van onderstaande bronnen:

Wilt u een laptop laten vernietigen?

Wilt u op een vertrouwelijke en gecertificeerde manier van uw oude laptop, notebook of Macbook af? Wij helpen u hier graag bij, neem gerust contact op via (023) – 532 1960 of vraag een vrijblijvende offerte aan.