Klanten beoordelen ons met een
Brantjes Data-Vernietiging B.V. Rijnlanderweg 1427 2153 KE Nieuw-Vennep 023 - 532 1960

WEEELABEX certificering

De WEEELABEX kwaliteitsstandaard is een richtlijn voor behoud van grondstoffen uit e-waste. De standaard beschrijft de werkwijze voor het be- en verwerken van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur.

Brantjes Data-Vernietiging B.V. is WEEELABEX-gecertificeerd en daarmee bevoegd om (vertrouwelijke) elektrische en elektronische apparatuur in te nemen voor CA+ gecertificeerde vernietiging en duurzame verwerking. Bekijk hier ons WEEELABEX certifiaat.

weeelabex-certificering-header
weeelabex-certificering-header

Wat is WEEELABEX?

WEEELABEX is een afkorting voor Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence. De kwaliteitsstandaard is onderdeel van de AEEA (Regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur).

WEEELABEX is een richtlijn die garant staat voor duurzame verwerking van e-waste in de vorm van elektrische en elektronische apparaten. De richtlijn beschrijft het minimale kwaliteitsniveau voor inzameling, opslag, transport, recycling en hergebruik van AEEA-afval of WEEE-afval.

Weeelabex-logo

Verwerkers van elektrische en elektronische apparatuur dienen vanaf 1 juli 2015 gecertificeerd te zijn op basis van WEEELABEX/CENELEC. Het WEEELABEX/CENELEC certificaat is bedoeld ter behoud en terugwinning van waardevolle grondstoffen. Verwerkers zoals recyclingbedrijven en datavernietigingsbedrijven moeten aangeven wat ze met de materialen doen.

WEEELABEX is in 2018 omgezet in de CENELEC-standaarden EN 50625.

Waarom WEEELABEX?

Dankzij WEEELABEX wordt e-waste op een duurzame wijze gerecycled en hergebruikt. Een WEEELABEX-gecertificeerde verwerker draagt er zorg voor dat elektrische en elektronische apparatuur passend wordt verwerkt. Hierdoor blijven waardevolle grondstoffen, zoals metalen en plastics, behouden.

Brantjes Datavernietiging is WEEELABEX gecertificeerd

Als datavernietigingsbedrijf zijn wij WEEELABEX gecertificeerd. Hierdoor zijn we bevoegd om elektrische en elektronische apparatuur in te nemen en te vernietigen (bewerken) voor onze klanten. Het vernietigde restmateriaal wordt door recyclingspecialisten verwerkt.

Bekijk hier ons WEEELABEX certifiaat.

“Bij Brantjes Data Vernietiging nemen wij graag onze verantwoordelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Voor de verwerking van e-waste hebben wij mede om die reden onze processen WEEELABEX/Cenelec gecertificeerd.”

E-waste bevat vaak vertrouwelijke data

Veel e-waste bevat een datadrager met hierop vaak vertrouwelijke gegevens. Daarom adviseren wij om afgedankte hardware zoals computers, laptops en mobiele telefoons aan te bieden voor gecertificeerde vernietiging. Hiermee voorkomt u het risico dat persoonsgegevens of bedrijfsgevoelige informatie in verkeerde handen valt.

Wij adviseren u graag over het veilig afvoeren, vernietigen en verwerken van uw afgedankte elektrische of elektonische apparatuur volgens de richtlijnen van WEEELABEX en CA+. Bel (023) – 532 1960 voor vrijblijvend advies.

Bronvermelding

Voor dit artikel hebben we gebruik gemaakt van onderstaande bronnen:

Advies nodig over datavernietiging?

Laat uw e-waste duurzaam vernietigen en verwerken. Neem contact op met onze specialisten over het verwijderen of vernietigen van uw data van uw e-waste. Wij kunnen de datavernietiging voor u uitvoeren of u in contact brengen met een specialist in dataverwijdering. Wij helpen u hier graag bij, neem gerust contact op via (023) – 532 1960 of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Contact Brantjes →