Klanten beoordelen ons met een
Brantjes Data-Vernietiging B.V. Rijnlanderweg 1427 2153 KE Nieuw-Vennep 023 - 532 1960

Wat doet onze shredder met uw archiefpapier?

Hoe vernietigen we bij Brantjes vertrouwelijke documenten? Onze Vecoplan shredder is een industriële papiervernietiger die het archiefpapier van onze klanten versnippert tot onleesbare papiersnippers. Papiervernietiging betekent dus niet dat we het papier verbranden. Nee, al het vertrouwelijke papier wordt professioneel en volgens DIN 66399 en CA+ richtlijnen binnen 24 uur vernietigd. In dit artikel leggen we uit hoe onze shredder te werk gaat.

shredder-archiefpapier-vecoplan-papiervernietiging-brantjes-header
shredder-archiefpapier-vecoplan-papiervernietiging-brantjes-header

Anders dan een normale papierversnipperaar

De Vecoplan shredder die wij gebruiken voor papiervernietiging bij Brantjes Data-Vernietiging werkt anders dan een kleine papierversnipperaar voor kantoorgebruik.

HSM-Securio-B24-thumb

Een standaard papiervernietiger voor persoonlijk gebruik bevat twee roterende cilinders die het papier versnipperen of er strookjes van maken. De metalen cilinders zijn voorzien van scherpe inkepingen die als messen fungeren. Hierdoor wordt het papier gesneden tot snippers of stroken.

Industriële shredder met zeef

vecoplan-shredder-installatie-lijntekening-900px
Vecoplan shredderinstallatie

Onze shredder is een industriële installatie die bestaat uit een opvoerband, sorteercabine, shredder en balenpers. Deze installatie is geïnstalleerd in een beveiligde loods met 24-uurs cameratoezicht. De shredder bevat één robuuste, metalen en vlijmscherpe cilinder die snel ronddraait. De opvoerband voedt het papier in bulk richting de roterende cilinder die het papier direct in fijne stukken snijdt.

papier-in-industriële-shredder-papiervernietiging-brantjes

Aan de achterzijde van de cilinder is over de gehele breedte een metalen zeef gemonteerd. Deze zeef bevat kleine ronde gaatjes die ervoor zorgen dat het papier op DIN 66399-2 veiligheidsklasse P-4 wordt vernietigd.

losse-zeef-en-zeef-gemonteerd-in-vecoplan-shredder
Zeef met ronde gaatjes (veiligheidsklasse P-4)

Het papier blijft net zolang tussen de cilinder en de zeef aanwezig totdat het papier fijn genoeg gesneden is om tussen de kleine ronde openingen te vallen.

Snippers persen tot balen

cilinder-shredder-vecoplan-brantjes
Vlijmscherpe cilinder voor papiervernietiging

Deze P-4 snippers hebben een formaat van maximaal 160 mm² en zijn nagenoeg onleesbaar. Vanwege het kleine formaat is het vrijwel onmogelijk om het document na papiervernietiging te herstellen. Het papier wordt bovendien gemengd met andere partijen versnipperd papier en de papiersnippers worden direct gebaald tot industriële papierbalen.

brantjes-papier-shredder-din-66399-p-4-snippers
Onleesbare snippers (P-4)

Deze papierbalen dienen als secundaire grondstof voor de tissueindustrie. Papiervernietiging is dus niet alleen veilig voor uw vertrouwelijke informatie, het is bovendien duurzaam.

balen-versnipperd-archiefpapier
Versnipperd papier geperst tot balen

De unieke combinatie van de robuuste snijcilinder en een fijne zeef zorgt ervoor dat al het papier 100% wordt vernietigd. Ieder document kan de shredder namelijk pas verlaten totdat het papier zo fijn versnipperd is dat het door de ogen van de zeef kan vallen.

zeef-gemonteerd-voor-cilinder-shredder-papiervernietiging
Zeef garandeert 100% vertrouwelijke papiervernietiging

De zeef houdt dus letterlijk een oogje in het zeil en ziet erop toe dat al het papier veilig en volledig wordt vernietigd!

Efficiënt en veilig papier vernietigen

De industriële shredder die wij gebruiken voor papier- en archiefvernietiging werkt bovendien veel efficiënter dan een kleine papierversnipperaar. Het is daarom in de meeste gevallen voor u voordeliger (en veiliger) om papiervernietiging uit te besteden aan een CA+ gecertificeerd papiervernietigingsbedrijf.

Wij vernietigen elke hoeveelheid papier voor zowel bedrijven als particulieren. Het papier kan op uw locatie opgehaald worden, of lever het materiaal bij ons aan. Na vernietiging ontvangt u een officieel vernietigingscertificaat als bewijs van gecertificeerde papiervernietiging.

Bekijk meer over het proces van papiervernietiging bij Brantjes.

Bronvermelding

Voor dit artikel hebben we gebruik gemaakt van onderstaande bronnen:

Wilt u papier laten vernietigen?

Wilt u ook uw papier gecertificeerd laten vernietigen in onze industriële papiershredder? Kies dan voor CA+ gecertificeerde papiervernietiging. Wij helpen u hier graag bij, neem contact op via (023) – 532 1960 of vraag een vrijblijvende offerte aan.