Klanten beoordelen ons met een
Brantjes Data-Vernietiging B.V. Rijnlanderweg 1427 2153 KE Nieuw-Vennep 023 - 532 1960

Eenmalig vertrouwelijk papier vernietigen voor particulieren

Zelf uw vertrouwelijk papier vernietigen met een papierversnipperaar kost tijd, zeker bij grote hoeveelheden. Veel particulieren kiezen er daarom voor om privacygevoelige documenten of oude administratie te laten vernietigen door een gecertificeerd vernietigingsbedrijf. Het is niet alleen simpel en snel, maar het geeft u ook 100% zekerheid dat uw vertrouwelijke data volledig vernietigd worden volgens de AVG-wetgeving. Elke hoeveelheid papier is welkom, lees hieronder hoe het werkt.

Uw documenten versnipperen tot en met de laatste letter

 • Zelf aanleveren of laten ophalen
 • Voorkom datamisbruik van uw documenten
 • Voldoet aan de AVG-wetgeving
 • Inclusief CA+ vernietigingscertificaat
 • Hoogwaardige recycling van het versnipperde papier

Bekijk archiefvernietiging Bekijk onze tarieven →
Gecertificeerde vernietiging & advies.

Vertrouwelijk-papier-vernietigen-voor-particulieren-header
Vertrouwelijk-papier-vernietigen-voor-particulieren-header

Snel en voordelig uw papier laten vernietigen?

Bij Brantjes Data-Vernietiging kunt u op eigen gelegenheid uw vertrouwelijk papier en andere datadragers (zoals harde schijven, mobieltjes of laptops) aanleveren.

Op normale werkdagen tussen 7:00 en 16:00 kunt u bij ons langskomen. Het maken van een afspraak is niet noodzakelijk. Uw materiaal wordt binnen 24 uur vernietigd volgens CA+ richtlijnen. Dat is veilig en verantwoord.

Adresgegevens

Rijnlanderweg 1427
2153 KE Nieuw-Vennep
Bekijk route omschrijving →

Bekijk aanleveren

Welke documenten zijn geschikt voor vernietiging?

Welke documenten kunt u laten vernietigen? In regel zijn dit documenten met confidentiële informatie (zoals persoonsgegevens, medische gegevens of financiële gegevens) waarvan u zeker weet dat u deze niet meer nodig heeft. Bij de volgende papieren doet u er het beste aan deze te (laten) vernietigen.

 • Documenten met persoonsgegevens
 • Papieren met bankgegevens, zoals bankafschriften
 • Archief waarvan de bewaartermijn is verstreken
 • Documenten met andere confidentiële of privacygevoelige informatie

Hoe-lang-documenten-bewaren-CTA

Voorbeelden van dergelijke gegevens zijn een loonstrook, facturen, medische gegevens, een uitdraai met daarop gerechtelijke gegevens of een contract etc. Het kan dat dit bij elkaar maar een enkele stapel papier, een ordner of een paar dozen vol is. Echter, de vernietiging van de vertrouwelijke gegevens blijft even belangrijk en kan ongeacht hoeveelheid worden uitgevoerd.

‘Uw informatie is niet meer te achterhalen en komt niet per ongeluk bij een derde terecht wanneer u dit laat vernietigen.’

Vergeet niet om rekening te houden met de bewaartermijn van uw documenten. Voor de financiële administratie van particulieren geldt dat de belastingdienst tot 5 jaar terug belasting mag navorderen. Het is daarom verstandig deze documenten 5 jaar te bewaren zodat ze indien nodig als bewijsstuk kunnen fungeren.

Voor particulieren geldt geen wettelijke bewaarplicht, maar de Belastingdienst raadt wel aan om documenten 5 jaar te bewaren voordat u deze vernietigt.

Uw documenten versnipperen tot en met de laatste letter

 • Voorkom datamisbruik van uw documenten
 • Voldoet aan de AVG wetgeving
 • Inclusief CA+ vernietigingscertificaat
 • Hoogwaardige recycling van het versnipperde papier

Bekijk archiefvernietiging Bekijk onze tarieven →
Gecertificeerde vernietiging & advies.

Zelf papier vernietigen of laten vernietigen?

De meeste mensen maken thuis gebruik van een papierversnipperaar. Misschien heeft u er ook wel eentje staan in uw thuiskantoor. U zult dan ontdekt hebben dat het versnipperen van een grotere hoeveelheid papier veel tijd vergt als u dit zelf versnippert met een papiervernietiger.

zelf-papier-vernietigen-met-papiervernietiger

Een veel efficiëntere, effectievere en veiligere methode is om uw papieren te laten vernietigen door een specialist. U geeft uw papieren af bij het bedrijf en zij regelen volledige vernietiging van uw materiaal. Dit kan een enkele ordner met documenten zijn of een paar verhuisdozen of boodschappentassen vol met archiefpapier.

‘Ik wil graag mijn oude persoonlijke financiële administratie laten vernietigen. Het gaat om een paar verhuisdozen.’
Klantvraag

Na papiervernietiging ontvangt u als bewijs van vernietiging een vernietigingscertificaat waarmee u kunt aantonen dat uw documenten conform AVG-wetgeving is vernietigd. Ideaal dus als u een eenmanszaak heeft en u dient aan te tonen dat u papieren met bijvoorbeeld klantgegevens op een deugdelijke wijze heeft laten vernietigen.

Wat zijn de kosten voor vernietiging van vertrouwelijk papier?

Het tarief voor de vernietiging van uw vertrouwelijk materiaal zal verschillen per vernietigingsbedrijf en is ook afhankelijk van de wijze van inzameling. Zelf op de vernietigingslocatie aanleveren zal goedkoper zijn dan uw archief laten ophalen i.v.m. transportkosten. Houd er wel rekening mee dat zelf aanleveren niet bij elke dienstverlener mogelijk is.

kleine-hoeveelheid-vertrouwelijk-papier-vernietigen-particulier

Laat uw oude ordners bij Brantjes door de professionele shredder halen en ontvang een certificaat.’

Bij Brantjes Data-Vernietiging hanteren we tarieven op basis van de hoeveelheid papier en of het papier ‘schoon’ of ‘vuil’ is.

 • Schoon archiefpapier: losbladig papier met alleen nietjes of paperclips.
 • Vuil archiefpapier: papier in ordners, mapjes en/of met andere verontreinigingen.
 • Lees meer over de verschillen.

Benieuwd naar de tarieven? Bekijk hier de actuele tarieven voor papiervernietiging.

Hoe werkt het eenmalig papier vernietigen voor particulieren?

Bij Brantjes nemen wij dagelijks het vertrouwelijk papier in van particulieren om te shredden, dit noemen wij een eenmalige opdracht voor papiervernietiging. Wij kunnen de papieren ophalen bij u thuis of werklocatie, maar de meeste particulieren kiezen er voor om op eigen gelegenheid het papier aan te leveren op onze locatie in Nieuw-Vennep.

Wilt u weten hoe dit werkt? Bekijk dan onze uitleg over het aanleveren op locatie.

vertrouwelijk-materiaal-aanleveren-bij-brantjes

Wij raden u aan altijd een CA+ gecertificeerd bedrijf in te schakelen. Het CA+ keurmerk verzekert u van betrouwbare vernietiging van al uw data.

 ‘Ook ICT apparatuur zoals computers, laptops en telefoons bevatten vertrouwelijke data en kunnen vanaf 1 stuk vernietigd worden.’

Nadat u een CA+ gecertificeerd bedrijf heeft gevonden dat actief is in uw regio kunt u uitzoeken of zij materiaal van particulieren aannemen en op welke manier. Dit kan door het bij u thuis op te halen zijn of het kan zijn dat u het zelf kunt komen aanleveren.

Voor een CA+ gecertificeerd vernietiging bedrijf kunt u dit register raadplegen. Brantjes Data-vernietiging zelf is gevestigd in Nieuw-Vennep naast de A4.

vernietigingscertificaat-voor-particulieren

Heeft u regelmatig veel papier om te laten vernietigen? Dan kunt u een beveiligde archiefcontainer aan huis overwegen die door het vernietigingsbedrijf wordt geledigd. Deze papiercontainers zijn vergrendeld en al beschikbaar vanaf een inhoud van 140 liter, dit is een kleine rolcontainer met twee wielen.

Bronvermelding

Voor dit artikel hebben we gebruik gemaakt van onderstaande bronnen:

Wilt u eenmalig papier laten vernietigen?

Een stapeltje vertrouwelijk papier, een paar verhuisdozen met oud archief. En eventueel nog een oude laptop of een telefoon waar u vanaf wilt? Bij Brantjes kunt u het zonder afspraak komen aanleveren op werkdagen tussen 07:00 en 16:00. Na afloop krijgt u altijd een certificaat als bewijs van vernietiging mee.

Wij zijn CA+ gecertificeerd en alles is conform de AVG-wetgeving. Lees meer over papiervernietiging of neem contact met ons op via (023) – 532 1960 of brantjes@recycling.nl