Klanten beoordelen ons met een
Brantjes Data-Vernietiging B.V. Rijnlanderweg 1427 2153 KE Nieuw-Vennep 023 - 532 1960

Oude cd’s of dvd’s veilig weggooien

Heeft u oude cd’s, cd-roms, dvd’s of Blu-rays met vertrouwelijke data waar u vanaf wilt? Kies dan voor gecertificeerde datavernietiging, hierdoor weet u zeker dat data of software op de cd’s 100% vernietigd en gewist worden.

Advies: Kies voor zekerheid en laat uw oude cd’s, cd-roms, dvd’s gecertificeerd vernietigen. Lever uw oude cd’s in bij Brantjes voor 100% datavernietiging van uw vertrouwelijke data.

Bekijk aanleveren Bekijk tarieven

cd-dvd-weggooien-vernietigen-header
cd-dvd-weggooien-vernietigen-header

Wat doen met cd’s of dvd’s?

Vandaag de dag worden cd’s en dvd’s voor dataopslag steeds minder gebruikt. Zeker door hogere internetsnelheden en grotere bestanden is het veel logischer en normaler geworden om software en data te downloaden van het internet.

Het kopen van een cd-rom of dvd wordt niet of nauwelijks meer gedaan. Bovendien bevat nieuwe hardware, zoals een desktop pc of een laptop, helemaal geen cd of dvd lezer meer.

Toch liggen er bij mensen thuis en op kantoor nog veel compact disks. Veel van deze optische schijven worden niet meer gebruikt en kunnen dus eigenlijk beter weggegooid worden.

vertrouwelijke-data-op-cd-roms-en-dvds

Maar omdat cd’s en dvd’s datadragers zijn en dus informatie kunnen bevatten, is het verstandig om de disks niet zomaar bij het restafval te gooien. Het is beter om de datadragers eerst te vernietigen voordat het materiaal wordt weggegooid.

Voorkom misbruik van uw data

 • Permanente vernietiging van uw gegevens
 • Voor particulieren en bedrijven
 • Ontvang een CA+ vernietigingscertificaat
 • Hoogwaardige recycling van de geshredde gegevensdragers

Cd’s vernietigen Bekijk onze tarieven →

Cd’s gecertificeerd laten vernietigen

cd-dvd-vernietigen-versnipperd-materiaal
Cd-roms voor en na vernietiging bij Brantjes Data-Vernietiging

Wij adviseren om cd-roms en dvd’s te laten vernietigen bij een gecertificeerd vernietigingsbedrijf. Zeker als het om grotere hoeveelheden cd’s gaat die weggegooid dient te worden.

Voor 100% zekerheid kiest u voor een CA+ gecertificeerde datavernietiging bij u in de buurt. Zij kunnen de cd’s voor u innemen en gecertificeerd vernietigen. Dat wil zeggen dat de cd’s via strikte richtlijnen worden vernietigd in een shredder, zodat u verzekerd bent van volledige datavernietiging.

vernietigde-cd-roms
Maak uw data onleesbaar, kies voor datavernietiging

Het bedrijf zorgt er ook voor dat het restmateriaal zo hoogwaardig mogelijk wordt verwerkt. Zowel particulieren en bedrijven kunnen bij een datavernietigingsbedrijf deze optische media aanleveren ter vernietiging.

Op onze locatie in Nieuw-Vennep kunt u uw oude cd’s of dvd’s aanleveren te vernietiging. Maar u kunt uw vertrouwelijke materiaal ook laten afvoeren en ophalen door ons. Wij nemen de cd’s, dvd’s of andere vertrouwelijke datadragers mee in beveiligde containers waarna we het materiaal in onze beveiligde dataloods voor uw vernietigen.

Cd’s versnipperen met een papierversnipperaar

Heeft u slechts enkele cd’s of dvd’s waar u vanaf wilt? Dan kunt u ook een papierversnipperaar gebruiken die geschikt is voor het vernietigen of versnipperen van compact disks.

cd-vernietigen-met-papierversnipperaar

Dit soort papierversnipperaars beschikken vaak over een extra sleuf waarin de cd’s gestopt kunnen worden. De shredder zal vervolgens de cd’s stuk voor stuk vernietigen. In de meeste gevallen worden de compact disks in smalle strookjes gesneden door de papierversnipperaar. Bekijk hier meer informatie over cd papierversnipperaars.

Soorten Cd’s en Dvd’s

De eerste compact disk (CD) ter wereld werd in 1979 gefabriceerd door het Philipsonderdeel Polygram te Langenhagen.  De schijfjes worden gemaakt van polycarbonaat, een plasticsoort. Daarna volgde in 1986 de cd-rom (read only memory) en in 1995 kwam de DVD op de markt. In 2003 werd de DVD opgevolgd door de Blu-ray.

stapeltje-cd-roms-met-vertrouwelijke-data

Deze disks vallen allemaal onder de noemer ‘optische mediadragers’. De optische schijven worden gelezen met een lichtbundel, zoals een rode of blauwe laser.

Het versnipperen van cd’s of dvd’s in een papierversnipperaar kent wel een aantal nadelen. Allereerst dient u een papiervernietiger te hebben die geschikt is voor het vernietigen van cd’s. Daarnaast kunt u slechts één schijfje per keer vernietigen. Tot slot worden de cd’s alleen verstrookt en niet versnipperd, dus het is geen 100% betrouwbare methode om data geheel te vernietigen.

Verschillende soorten compact discs

 • CD – De standaard compact disc voor muziek of audio.
 • CD-rom – De standaard compact disc voor het opslaan van digitale data. Het ‘rom’ gedeelte staat voor read only memory.
 • CD-R – De recordable compact disc die beschreven kan worden met een cd-brander. Hierdoor werd het mogelijk om zelf cd’s te beschrijven of branden met data of muziek.
 • CD-RW – Dit is een herschrijfbare variant (rewritable) van de recordable cd. Met de CD-RW kun je dus data schrijven op de cd, maar je kunt de cd ook weer overschrijven met nieuwe data.
 • DVD – De Digital Versatile Disc is speciaal ontwikkeld voor de opslag van video. Maar de DVD werd later ook gebruikt voor het opslaan van data, software of muziek. Zo werd het een digitale veelzijdige disc.
 • DVD-R – De recordable variant van de DVD.
 • DVD-RW – De recordable en herschrijfbare variant van de DVD.
 • HD-DVD – De hoge definitie dvd isbedoeld als digitaal opslagmedium voor hd-resolutie (1080p).
 • Blu-ray – De opvolger van de DVD die bedoeld is voor het opslaan van games en video’s in hd-resolutie. De Blu-ray disc wordt uitlezen met een blauwe laser, in tegenstelling tot een rode laser bij CD’s en DVD’s.
 • Minidisc – De opvolger van het cassettebandje, ontwikkeld door Sony in 1992. Maar de MD is minder succesvol geworden dan de cd.

Hoeveel data staat er op een CD?

De standaard CD of CD-rom bevat maximaal 700 tot 800 MB aan data.

Hoeveel data staat er op een DVD?

De single layer of enkellaags DVD bevat maximaal 4,7 GB aan data, maar de dubbelzijdige en dubbellaags DVD kan tot wel 17,1 GB aan data bevatten.

Hoeveel data staat er op een Blu-ray?

De enkellaags Blu-ray disc bevat maximaal 25 GB aan data. De meerlaags Blu-ray kan tot wel 1 TB (1.000 GB) aan data bevatten.

Bronvermelding

Voor dit artikel hebben we gebruik gemaakt van onderstaande bronnen:

Wilt u cd’s of dvd’s laten vernietigen?

Wilt u op een vertrouwelijke en gecertificeerde manier uw cd’s of dvd’s inleveren voor vernietiging? Wij helpen u hier graag bij, neem gerust contact op via (023) – 532 1960 of vraag een vrijblijvende offerte aan.