Klanten beoordelen ons met een
Brantjes Data-Vernietiging B.V. Rijnlanderweg 1427 2153 KE Nieuw-Vennep 023 - 532 1960

Veilig afvoeren van servers: Bescherm vertrouwelijke data

Server- en netwerkapparatuur zal na enige tijd vervangen moeten worden. Als uw organisatie een upgrade uitvoert of oude serverapparatuur wil vervangen, is het belangrijk de hardware op een veilige en gecertificeerde manier af te voeren. Het afvoeren van servers brengt uitdagingen met zich mee, met name met betrekking tot het verwijderen van vertrouwelijke gegevens die op de harde schijven, SSD’s en tapedrives staan. Gelukkig zijn er professionele bedrijven die zich specialiseren in het verantwoord  en gecertificeerd afvoeren van serverapparatuur volgens de juiste richtlijnen, zoals de CA+ richtlijnen.

Advies: Kies voor zekerheid en laat uw oude servers gecertificeerd vernietigen. Lever uw serverapparatuur in bij Brantjes voor 100% datavernietiging van uw vertrouwelijke data.

oude-server-afvoeren-vernietigen-header
oude-server-afvoeren-vernietigen-header

Wat te doen met uw oude server?

Servers vormen het hart van een organisatie, zeker als u een on-premise server heeft. Dit is een fysieke server bij u op locatie. Een serveromgeving bevat datadragers die vol staan met vertrouwelijke gegevens van personeel, klanten en leveranciers. Maar denk ook aan financiële informatie en andere confidentiële bedrijfsinformatie,. Het is daarom belangrijk dat er met zorg omgegaan wordt met uw oude apparatuur.

Het is verleidelijk om uw oude server te laten opkopen, omdat dit potentieel geld kan opleveren. Echter, het risico op datalekken en mogelijk misbruik van de vertrouwelijke gegevens is aanzienlijk. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het afvoeren van oude servers en de juiste maatregelen te nemen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen.

Daarom adviseren wij om uw oude serverapparatuur af te laten voeren door een gecertificeerd bedrijf die zorgdraagt voor deugdelijke afvoer, vernietiging en verwerking van de hardware.

Voorkom misbruik van uw data

  • Permanente vernietiging van gegevens
  • Voor particulieren en bedrijven
  • Ontvang een CA+ vernietigingscertificaat
  • Hoogwaardige recycling van de geshredde gegevensdragers

Servers vernietigen Bekijk onze tarieven →

Veilige oude servers afvoeren voor vernietiging en recycling

geshredde-harde-schijven-voor-recycling

Het afvoeren van serverapparatuur dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van elektronische apparatuur.

In Nederland kunt u een gecertificieerd datavernietigingsbedrijf herkennen aan de CA+ certificering. Daarnaast dient het bedrijf ook te beschikken over een WEEELABEX-certificering. Dit certificaat bevestigt dat het bedrijf de juiste procedures en processen volgt voor het verwerken van elektronisch afval.

Bovendien moet het bedrijf ook een VIHB (NIWO) vergunning overleggen om aan te tonen dat ze bevoegd zijn om bedrijfsafvalstoffen in te zamelen en af te voeren.

Een van de betrouwbare bedrijven die gespecialiseerd zijn in het afvoeren van fysieke servers is Brantjes Data-Vernietiging in Nieuw-Vennep. Onze specialisten kunnen u helpen bij het veilig afvoeren van verschillende soorten serverapparatuur, waaronder web- en emailservers, applicatieservers, databaseservers, SATA-servers, RAID-servers, VPS-servers, storage servers, server racks, UPS-systemen, switches, bekabeling, netwerkapparatuur en ander ICT-afval.

Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om oude of defecte telefooncentrales, apparatuur voor camerasystemen, alarmsystemen en andere hardwarecomponenten uit uw serverkast of patchkast veilig af te voeren en te vernietigen.

Wat gebeurt er met de afgevoerde servers?

harde-schijven-datadragers-voor-vernietiging

Bij Brantjes verwijderen we alle datadragers uit de hardware zodat deze fysiek vernietigd worden volgens CA+ richtlijnen. De fysieke vernietiging houdt in dat harde schijven, SSD’s, datatapes en andere datadragers worden vernietigd in een industriële shredder. Deze shredder vermaalt de datadragers tot schroot waardoor u verzekerd bent van volledige dataverwijdering.

Het geschredde materiaal en al het overige computerafval worden gerecycled. Door het recyclingproces blijven grondstoffen, zoals edelmetalen, behouden. Datavernietiging is dus veilig en duurzaam.

Na datavernietiging ontvangt u bij een CA+ gecertificeerde datavernietiger een vernietigingsverklaring. Bij ons houdt dit in dat u een vernietigingscertificaat ontvangt waarmee u kunt aantonen dat u uw oude of afgedankte serveromgeving op een deugdelijke manier heeft laten verwerken.

U bent verantwoordelijk voor de data

Het is belangrijk om te benadrukken dat u als eigenaar van de serverapparatuur verantwoordelijk bent voor de gegevens die zich daarop bevinden. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bent u verplicht om vertrouwelijke gegevens, zoals persoonsgegevens, op een deugdelijke manier te verwijderen wanneer u ervoor kiest om uw oude serverapparatuur te laten verwerken. Het is daarom essentieel om te kiezen voor datavernietiging door een gecertificeerd bedrijf dat voldoet aan de juiste normen en richtlijnen.

Daarnaast kan uw cyberverzekering specifieke voorwaarden bevatten waarin staat dat verouderde of defecte serveromgevingen moeten worden vernietigd om de dataveiligheid binnen uw organisatie te waarborgen. Het voldoen aan dergelijke eisen kan niet alleen helpen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen, maar ook om eventuele juridische en reputatierisico’s te minimaliseren.

Door samen te werken met gecertificeerde datavernietigingsbedrijven, zoals Brantjes Data-Vernietiging, bent u er zeker van zijn dat uw oude serverapparatuur op een veilige en verantwoorde manier wordt afgevoerd en dat alle vertrouwelijke data worden vernietigd.

Bronvermelding

Voor dit artikel hebben we gebruik gemaakt van onderstaande bronnen:

Wilt u uw server laten vernietigen?

Wilt u op een vertrouwelijke en gecertificeerde manier uw server laten afvoeren voor vernietiging? Wij helpen u hier graag bij, neem gerust contact op via (023) – 532 1960 of vraag een vrijblijvende offerte aan.