Klanten beoordelen ons met een
Brantjes Data-Vernietiging B.V. Rijnlanderweg 1427 2153 KE Nieuw-Vennep 023 - 532 1960

Waar kan je vertrouwelijke papieren inleveren?

Wilt u met een veilig gevoel uw oude documenten met persoonlijke, zakelijke en vertrouwelijke gegevens weggooien? Lever uw papieren dan in bij een gecertificeerd datavernietigingsbedrijf waar de informatie onherstelbaar en AVG-proof vernietigd wordt. Ook als particulier kunt u en met kleine of grote hoeveelheden papier bij dergelijke bedrijven terecht op locaties in heel Nederland voor 100% papiervernietiging.

waar-vertrouwelijke-papieren-inleveren-header
waar-vertrouwelijke-papieren-inleveren-header

Wat gebeurt er met documenten bij een vernietigingsbedrijf?

Veel vernietigingsbedrijven in Nederland zijn CA+ gecertificeerd. Dit keurmerk waarborgt onder anderen papiervernietiging op een hoog veiligheidsniveau.

Een aantal zekerheden van CA+

  • AVG-proof
  • Certificaat als bewijs van vernietiging na afloop
  • Afgesloten en beveiligde bedrijfspanden
  • Duurzame verwerking van restmaterialen

Vanaf het moment dat u uw papier ter vernietiging heeft ingeleverd bij een bedrijf worden uw documenten in een beveiligd en efficiënt proces verwerkt, conform de richtlijnen van CA+.

vertrouwelijk-materiaal-aanleveren-bij-brantjes

Hoe werkt het vernietigingsproces?

Bij Brantjes kunt u uw papier aanleveren ter vernietiging. In onze dataloods nemen we uw materiaal in ontvangst. Vervolgens worden uw documenten gereedgemaakt door onze gescreende medewerkers voor vernietiging in onze grote industriële shredder.

Na papiervernietiging zijn er slechts onleesbare snippers over van uw documenten. Het versnipperde restmateriaal wordt in grote balen geperst wat vervolgens als grondstof dient voor onder andere tissuepapier. Het gehele proces voldoet aan de eisen gebonden aan het CA+ keurmerk waar Brantjes over beschikt.

Wilt u weten wat deze eisen en garanties van CA+ precies zijn? Lees er op de website van CA+ meer over.

Waar kunt u papieren inleveren?

Wij zijn met ons bedrijf Brantjes gevestigd in Nieuw-Vennep, nabij Schiphol. Maar deze locatie is natuurlijk niet voor iedereen in de buurt.

Bekijk hier een lijst met alle vernietigingsbedrijven in Nederland die CA+ gecertificeerd zijn, inclusief een handig overzicht van hun locaties.  In vrijwel heel Nederland bevinden zich bedrijven waar u uw documenten of ordners in kunt leveren. Vaak kunt ervoor kiezen het zelf te komen langsbrengen of op te laten halen.

Brantjes Data-Vernietiging bevindt zich langs de A4 tussen Leiden en Schiphol. U kunt zonder afspraak op werkdagen terecht tussen 07.00 en 16.00 terecht om uw papier aan te leveren.

Wat zijn de kosten verbonden aan vernietiging?

De prijs voor het vernietigen van uw papier hangt grotendeels af van de hoeveelheid. Veel bedrijven hanteren daarom een kiloprijs. Dit tarief kan afhankelijk zijn van de actuele papierprijs of een vast bedrag zijn. Hoe zwaar is uw papier dat u wilt vernietigen? We hebben een handig overzicht gemaakt van gangbare gewichten van vertrouwelijk papier.

Tarief voor papiervernietiging bij Brantjes

Bij Brantjes hanteren wij een vast tarief voor hoeveelheden papier onder de 200 kilo. Wel maken wij onderscheid in ‘schoon’ en ‘vuil’ papier. Onder ‘vuil’ papier vallen documenten in orders of met mappen ertussen. De prijs van vernietiging van ‘vuil’ archief ligt iets hoger dan dat van ‘schoon’ papier. Voor de sortering van ‘vuil’ archief zijn meer handelingen vereist, vandaar de hogere prijs.

archiefpapier-vernietigen-tas-doos

Waarom documenten aanleveren?

Door particulieren wordt bijna altijd gekozen voor het zelf aanleveren van materiaal en documenten. Dit komt omdat zij vaak slechts één of een paar keer per jaar administratie of papieren willen laten vernietigen en zo besparen op de transportkosten die verbonden zijn aan het laten ophalen van het materiaal. Vooral als u een kleine hoeveelheid papier heeft stijgen de ophaalkosten al snel boven de vernietigingskosten uit. Het zelf aanleveren is dan een kostenbesparende optie.

Ander materiaal laten vernietigen

Komt u langs om uw papier af te geven ter vernietiging? Overweeg dan ook om uw oude tablet, smartphone, computer, laptop, USB-sticks of harde schijven mee te nemen ter vernietiging. Deze datadragers bevatten in regel veel vertrouwelijke en privacygevoelige data. Net zoals papier worden deze datadragers vernietigd in een shredder waardoor de data verloren gaan.

Bij vernietiging van apparaten worden delen waar informatie op te vinden is onherstelbaar kapot gemaakt. Het restmateriaal wordt zo hoogwaardig mogelijk gerecycled voor veilige en duurzame datavernietiging.

Gecertificeerde vernietiging of zelf een shredder gebruiken?

U kunt zelf een shredder gebruiken om uw papier mee te versnipperen. Als u af en toe kleine hoeveelheden papier wilt vernietigen is dit zeker een goede optie, mits u een deugdelijke papierversnipperaar gebruikt.

Maar bij het opruimen van grotere hoeveelheden oud archief zult u merken dat het eigenhandig versnipperen veel tijd kost. Een shredder kunt u vaak slechts een paar minuten achtereen gebruiken voordat de motor moet afkoelen. Dit kost al snel 15 tot 30 minuten voordat u weer verder kunt met versnipperen. Het is in dit geval veel efficiënter om uw papieren te laten vernietigen.

vernietigingscertificaat-voor-particulieren

Bijkomend voordeel is dat u van het vernietigingsbedrijf in de meeste gevallen een certificaat als bewijs meekrijgt. Er bestaat geen twijfel dat u juist met de gegevens bent om gegaan en dat deze volledig vernietigd zijn.

Kiest u toch voor het aanschaffen van een papiervernietiger?

Wanneer u zelf uw documenten gaat shredder is het goed om te letten op het DIN-veiligheidsniveau. Dit geeft onder andere de grootte van de papiersnipper aan. Om te versnipperen conform AVG-wetgeving adviseren we om minimaal gebruik te maken van een P-3 papiervernietiger.

Bronvermelding

Voor dit artikel hebben we gebruik gemaakt van onderstaande bronnen:

Wilt u uw papier laten vernietigen?

Laat uw vertrouwelijk papier gecertificeerd ophalen en vernietigen door Brantjes Data-Vernietiging. Wij verzorgen eenmalige archiefopruimingen en regelmatige afvoer van vertrouwelijk papier door middel van security containers.

Ons gehele proces is CA+ gecertificeerd en alles verloopt conform de AVG-wetgeving. Lees meer over papiervernietiging of neem contact met ons op via (023) – 532 1960 of brantjes@recycling.nl

Contact Brantjes →

Security containers